Mikael Ahlén, Affärsutvecklare på Riksbyggen Göteborg, ser framför sig en stadsdel där det är gott att leva och bo, med modern arkitektur som skapar en välkomnande stadsmiljö.

Detta är visionen för Framtidens Backaplan, där Riksbyggen är en av aktörerna bakom utvecklingen av Göteborgs norra centrum.

Riksbyggens uppdrag spänner främst över detaljplan 3, där de främst kommer att fungera som bostadsbyggare och förvaltare av en mångfald av lägenheter. Man bygger även kommersiella lokaler för den blivande handeln. Det är ett viktigt uppdrag, eftersom Backaplan kommer att vara en stadsdel att verkligen leva, verka och bo i, för alla skeden i livet – från barnfamiljer till unga vuxna som söker sin första bostad, samt singelhushåll och äldre personer. Detta innebär att det är avgörande att ha en bra mix av lägenhetsstorlekar, upplåtelseformer och funktioner i det nya utbudet. Riksbyggen kommer att bygga hyresrätter, bostadsrätter, studentlägenheter och seniorboenden, för att skapa en levande och varierad stadsdel.

Målet är att Framtidens Backaplan ska bli en frisk och grönskande blandstad, som kommer att fungera som en viktig mötesplats för göteborgarna. Mikael Ahlén beskriver det som en plats som kommer att sjuda av liv och vara en betydelsefull träffpunkt för människor i alla åldrar.

Se även del 2 av intervjuserien, där du möter Joakim Gralén från Fastighets AB Balder.