Sedan vi öppnade vårt showroom i mars har besökare kunnat lämna frågor och feedback på en lappvägg. Vi har blivit positivt överraskade över hur många som tagit sig tiden att sätta pennan mot pappret. Nu har vi sammanfattat det gångna året och noterat tre teman som dominerar bland lapparna.

I vår serie Röster från Backaplan har du fått läsa våra svar på besökares idéer, funderingar, visioner och frågor kring Framtidens Backaplan. De besvarade lapparna är ett axplock av de som satts upp på väggen eller landat i vår brevlåda i showroomet. Efter en sammanställning av 2023s lappar är det dessa ämnen som fått flest kommentarer.

Positiva hejarop

Precis som vi är det många där ute som är spända på förvandlingen som håller på att ske på Backaplan. Det är verkligen denna typen av lappar som dominerar och vi är så glada över att ha er med oss. Lyssna på det här till exempel: ”Det är jättefint så som ni vill fixa”, ”Fint initiativ”, ”Det ser helt fantastiskt ut! Ljus framtid.”, ”Wow <3 Vad nice”, ”Jättespännade! Ser riktigt fint ut”, ”Backaplan kommer att bli jättefin”, ”Vad bra det kommer att bli! Spännande!” och ”Jag längtar efter att se vad Hisingen skall bli. Äntligen något så fantastiskt som lyser upp staden på nytt”.

Tack för att ni peppar oss i vårt arbete!

Bio och kultur

Ett rikare kulturliv är det många som längtar efter på Backaplan. ”Önskar en bio”, ”Bio och massa anat <3 gbg” och ”Önskar lekplatser, kulturliv, restauranger, en torghandel och caféer” är några av lapparna som pekar på detta. Det uppskattar vi, eftersom det går hand i hand med våra planer. Bland annat ligger just biograf och kulturhus med i planeringen av Framtidens Backaplan. Det kommer att bli en ny modern och kraftfull stadsdel med kultur, nöje, hotell, restauranger och caféer. Målet är att Framtidens Backaplan ska bli en naturlig del och förlängning och utveckling av Göteborgs stadskärna och en stadsdel som lever under dygnets alla timmar.

Shopping

”Nytt köpcenter och massa klädaffärer. Äntligen!”, ”Stort shopping mall med olika budbud,” – det är många som önskar mer shopping och köpcentrum. Det är drömmar som vi delvis kommer att kunna uppfylla. Framtidens Backaplan kommer ju, som många av er redan vet, inte bara att bli en handelsplats utan en helt ny stadsdel att leva, verka och bo i. Istället för ett klassiskt köpcenter så paketeras butikerna i levande handelskvarter med en stor butiksmix även i markplan på bostadskvarteren. Det kommer bli svårt att bo mer shoppingnära än i Framtidens Backaplan.

Vilka lappar som kommer att dominera under 2024 återstår att se.
Besök vårt showroom, skriv en lapp och var med oss i utvecklingen av Framtidens Backaplan!