I vårt showroom finns en vägg där alla besökare kan skriva sina idéer, funderingar, visioner – och frågor kring Framtidens Backaplan. Frågorna fångar vi upp och besvarar i våra sociala medier och här på hemsidan.

Du får gärna dela med dig av dina tankar, du med. Varmt välkommen till showroomet som står mitt på Backaplan.

Fråga: Intressant, men låt oss se hur lång tid det tar er att göra allt det. Gissning: Mycket/aldrig.

Svar: Det kanske låter konstigt, men vi älskar att bli ifrågasatta. Det sätter press på oss och bevisar att de vi bygger stadsdelen för – göteborgarna – har starka åsikter.
Precis som du påpekar kan det ibland i stora stadsbyggnadsprojekt bli förseningar. Framtidens Backaplan är på så vis inget undantag. Att det blir av råder det emellertid inga som helst tvivel om – vi är i full gång!

PS. Kul också att se att det finns en så konstnärlig ådra hos våra besökare.

Önskan: Önskar en bio.
Sluta gör det så trångt!! Öppna vyer!

Svar: Vi har valt att fokusera på att skapa fler promenadvänliga avstånd och färre öppna parkeringsytor. Däremot har vi tagit mycket hänsyn till fria siktlinjer och inbjudande miljöer. Framtidens Backaplan är alltså planerat på ett sätt som inte kommer kännas trångt!

PS: Vi för i skrivande stund en diskussion om huruvida det blir en bio och vi vet att det är något som många önskar sig.

Önskan: Stor shopping mall med olika utbud. Bio och massa annat! <3 Gbg

Svar: Framtidens Backaplan kommer innehålla närmre 40 000 kvm shopping. Det blir däremot inte ett köpcentrum i klassisk mening, utan snarare en promenadvänlig och levande stadsdel där allt finns inom gångavstånd.
Vi vet att bio är ett efterlängtat inslag och det är något det förs en diskussion kring i nuläget.

Önskan: Hej! Hundpark blir fint! Vi är många hundägare!
• En för stora hundar (högre stängsel)
• Och en hundrasthage för mindre hundar (lägre stängsel)

Svar: Vilket härligt önskemål! När vi pratar om att vi vill skapa en inkluderande stadsdel gäller det SÅKLART även alla våra fyrfota vänner.
I dagsläget finns det inga konkreta planer på en hundrastgård (har du hunnit testa den vid Aröd?). Däremot kommer vovvarna med största sannolikhet stortrivas i Framtidens gröna Backaplan.

Önskan: Hello, Can we please have a big green house in between so that we don’t miss greenery and can feel a bit of warmth even in the winters. Thank you, Neha. S.

Svar: A greenhouse for the citizens is a great idea! There’s no such plans as of today, but there will be several warm places to cuddle up in the coldness of the winter, and we’re hoping that there will be several community gardens mixed into the overall very lush cityscape that will be the Future Backaplan.

Frågor: Jag tycker att det kommer bli jättefint tillslut! Så bra att vi gör detta så det blir nytt och fräscht.

Svar: Kul att du gillar det vi visar upp! Vi är också säkra på att det här kommer att bli toppen för dagens och framtidens göteborgare. Hisingen förtjänar ett riktigt centrum som kan leva och må bra under en lång tid framöver – en ny stadskärna som stärker hela den växande staden.
Tack för alla fina hjärtan! Och… Andra kreativa illustrationer…