I vårt showroom finns en vägg där alla besökare kan skriva sina idéer, funderingar, visioner – och frågor kring Framtidens Backaplan. Frågorna fångar vi upp och besvarar i våra sociala medier och här på hemsidan.

Du får gärna dela med dig av dina tankar, du med. Varmt välkommen till showroomet som står mitt på Backaplan.

Önskan: Nytt köpcenter och massa klädaffärer. Äntligen! Varför åka in till stan – allting finns på Backaplan.

Svar: Framtidens Backaplan kommer inte att innehålla ett klassiskt köpcentrum, men däremot blir det tusentals kvadratmeter shopping i en levande stadsdel.

PS. Vi älskar hejaramsan och tror och hoppas att ni kommer tycka att den passar in ännu bättre på Framtidens Backaplan. Historiskt baseras ramsan faktiskt på en gammal radiojingel från Backaplan, innan den togs upp av Häckensupportrar och på TikTok.

Önskan: Var finns skateparken?

Svar: I Framtidens Backaplan vill vi uppmuntra till lek, motion och sociala aktiviteter. Så det finns absolut planer för skateboardramper i de kommande park och grönområdena. Exakt placering på dem är det för tidigt att svara på i dagsläget.

Önskan: Hur kommer det nya Backaplan bli vs ”gamla”. Min farhåga är att det blir vi och de? Hoppas inte.

Svar: Framtidens Backaplan är en ny stadsdel för alla göteborgare. Här kommer utbudet av shopping, boende, aktiviteter och restauranger bli mycket större än idag. Det blir en självklar plats att leva, verka och bo på. Dessutom kommer den nya stadsdelen vara mer tillgänglighetsanpassad, så våra förhoppningar är att ännu fler ska känna sig välkomna hit.

Önskan: En stor inglasad park för kalla vinterdagar. Gärna med pool eller fontän / Angelica

Svar: Vilken kreativ idé, Angelica! I utformningen av Framtidens Backaplan har vi fokuserat mycket på att skapa en stadsdel med mycket grönska och parker. I dagsläget har vi inga planer på en inglasad park, däremot finns fontän och sociala mötesplatser med i beräkningarna.

Har du fler frågor? Utforska vår FAQ eller besök vårt showroom och sätt upp din egen lapp!