I vårt showroom finns en vägg där alla besökare kan skriva sina idéer, funderingar, visioner – och frågor kring Framtidens Backaplan. Frågorna fångar vi upp och besvarar i våra sociala medier och här på hemsidan.

Du får gärna dela med dig av dina tankar, du med. Varmt välkommen till showroomet som står mitt på Backaplan.

Önskan: Liseberg 2.0.

Svar: Framtidens Backaplan blir en helt ny stadsdel som kommer att vara en upplevelse för såväl besökare som boende. Vi kommer inte att ha en regelrätt nöjespark, men upplevelser i form av kulturhus, biograf, hotell, kultur, lokala fantastiska matställen och nöjen med mera. Detta hoppas vi kommer bidra till att stadsdelen känns levande under dygnets alla timmar.

Feedback: Spännande förändring och upprustning av den bästa stadsdelen – HISINGEN 🙂 Kommer bli så fint!

Svar: Tack! Vi blir så glada för positiv feedback. Vi kan inte göra annat än att hålla med, Framtidens Backaplan kommer bli en riktigt fin stadsdel.

Önskan: Vi önskar ett äventyrsbad som Åbybadet. Ett bättre badhus som är familjeanpassat! Så slipper vi åka långt till Åby och Oceana <3 !

Svar: Ibland tar våra lappar slut – då älskar vi att våra besökare är kreativa och tar till egna lappar för att lämna frågor och feedback.

I detaljplanerna som är igång nu så finns det inget äventyrsbad inritat. Däremot tror vi att den utökade planerade kollektivtrafiken kommer göra att du lättare kan ta dig till andra stadsdelar från Backaplan och på så sätt komma lite närmare. Vill du hålla dig på Hisingen så finns ju Lundbybadet knappt två kilometer från Backaplan. Och på andra sidan leden hittar du Jubileumsbadet som även har öppet för vinterbad.

Önskan: Längtar efter en cykel- och gångstad! Inga hindrande korsningar eller farliga möten mellan bil och cykel/gående. Framförallt separata cykelstråk utan gående <3.

Svar: Kul att du längtar efter en cykel- och gånganpassad stad. I förslaget som ligger framåt så äger Göteborgs Stad den frågan. De skapar trafikförslaget för Framtidens Backaplan där både kollektivtrafiken planeras att bli ännu bättre och där planen över cykelvägar ingår. I de första förslagen som ligger finns det i dagsläget tydliga cykelstråk inplanerade, vilket också är en prioriterad fråga i stadens trafikstrategi. När det kommer till vårt första kvarter, som ska stå klart 2025, så kommer vi ha underlättat med bland annat tydliga cykelparkeringar.

Har du fler frågor? Utforska vår FAQ eller besök vårt showroom och sätt upp din egen lapp!