I vårt showroom finns en vägg där alla besökare kan skriva sina idéer, funderingar, visioner – och frågor kring Framtidens Backaplan. Frågorna fångar vi upp och besvarar i våra sociala medier och här på hemsidan.

Du får gärna dela med dig av dina tankar, du med. Varmt välkommen till showroomet som står mitt på Backaplan.

Önskan: Hoppas att det finns en stor badplats och billiga hus och lägenheter, tack =)

Svar: Framtidens Backaplan kommer att innehålla väldigt mycket utrymme för utomhusaktiviteter. I detaljplanerna som är igång nu så finns det ingen badplats inritat. Däremot finns både Jubileumsbadet och Lundbybadet som goda badgrannar.

I den nya stadsdelen kommer det finnas en stor variation av bostäder och bostadstyper – allt från hyresrätter till studentlägenheter, seniorboende och bostadsrätter. Vi hoppas att det ska finnas något för alla här.

Önskan: Mycket grönyta och plats för gemenskap

Svar: Vi hade inte kunnat säga det bättre själva. Framtidens Backaplan kommer att bli en grönskande stadsdel med en mängd olika parker och ytor för aktivitet, umgänge och gemenskap. Om det är detta du ser fram emot så vågar vi lova att du inte kommer bli besviken.

Önskan: Jag hoppas att det kommer att bli verklighet. Vi förtjänar ett bättre Backaplan.

Svar:Det håller redan på att bli verklighet! Vi är på god väg och resultaten så här långt ser fantastiska ut.
Backaplan har varit en plats som fyllt en superviktig funktion alltsedan det byggdes. Nu tycker vi, precis som du, att det är hög tid för ett omtag. Hisingen – och Göteborg – förtjänar verkligen en genomarbetad, relevant och bra plats för att leva, verka och bo.

Önskan:
– Olika byggstilar – undvik många likadana hus.
– Sluta med ”öppen planlösning”.
– Hyror vanliga arbetare har råd med.
– Öronmärk ett antal lägenheter till skötsamma som på något sätt hamnat utanför systemet.

Svar: I Framtidens Backaplan blir det mycket riktigt en mängd olika byggstilar och influenser och en påtaglig variation i bebyggelse. Som en del av den mixen kommer det flera olika boendeformer, så att även de som inte vill eller kan köpa sin bostad ska kunna leva, verka och bo här.

Smaken är som bekant som baken. Med en så stor mix av bostäder som det är tal om i den nya stadsdelen måste så kommer det finnas bostäder både med och utan öppna planlösningar.

Har du fler frågor? Utforska vår FAQ eller besök vårt showroom och sätt upp din egen lapp!