I vårt showroom finns en vägg där alla besökare kan skriva sina idéer, funderingar, visioner – och frågor kring Framtidens Backaplan. Frågorna fångar vi upp och besvarar i våra sociala medier och här på hemsidan.

Du får gärna dela med dig av dina tankar, du med. Varmt välkommen till showroomet som står mitt på Backaplan.

Önskan: Hoppas på mer för barn och barnfamiljer

Svar: Det kommer det bli! Det kommer bli en grönskande och familjevänlig stadsdel. Vi satsar på nya skolor och förskolor, på idrottsanläggningar och på ställen där man kan hänga och umgås på. Det finns till exempel planer på äventyrslekplatser, utomhusgym, hängmatteparker, lugna oaser och skateboardramper.

Önskan: Studentlägenheter! Jättebra annars! Fin initiativ!

Svar: Bra idé! Just nu är det planerat att bli hyresrätter och bostadsrätter, men vi har haft med både studentlägenheter och seniorboende i tankarna. Det ska byggas ca 7000 bostäder och vi vill gärna ha en stor variation i boendeformerna.

Önskan: Är vi som bor här välkomna i framtidens Backaplan?

Svar: Absolut! Framtidens Backaplan är en stadsdel för göteborgarna. Inga befintliga bostäder kommer att försvinna. Att bygga en stadsel från grunden så som vi gör nu skapar däremot bra förutsättningar för att ännu fler ska känna sig välkomna hit tack vare bättre tillgänglighet.

Önskan: Superfint – Leonora. Önskar hyresrätter blir mer.

Svar: Det kommer bli fler hyresrätter. Det kommer att byggas totalt runt 7000 bostäder i Framtidens Backaplan och en del av dem kommer vara hyresrätter. Vi vill att det ska vara lite blandat för att ge området variation bli en stadsdel för alla.