Det händer mycket ute på byggplatsen för Framtidens Backaplan. Hör centrumchefen Caroline Rönnborg och varuhuschefen Mikael Eriksson på Elgiganten berätta om planerna och den kommande flytten.

I skrivande stund har flera våningar kommit på plats och man börjar redan nu få en liten känsla av hur det kommer bli när handeln och verksamheterna har flyttat in. Bygget går enligt planerna och fortsätter det såhär kommer ett antal butiker och boende kunna flytta in under 2025.

Framtidens Backaplan kommer att ha ett mycket större utbud av handel och butiker än vad som finns idag.
– Självklart så har vi en önskad laguppställning. Så strategiskt sett tänker vi att vi vill ju ha de här stora nationella aktörerna blandat med de lokala aktörerna, både vad gäller butiker och restauranger. Vi har ett antal handlare idag som vi gärna vill ta med oss in i Framtidens Backaplan, säger Caroline Rönnborg, centrumchef på Skandia Fastigheter.

En av de butiker som följer med i första flytten är Elgiganten, som ser fram emot att få nya fräscha lokaler och ett modernt butikskoncept.
– Vi är förväntansfulla och det ska bli otroligt spännande. Vi hoppas att det blir ett naturligt val att hitta till oss i de nya fina lokalerna på den nya positionen, säger varuhuschefen Mikael Eriksson.

Det är många som tror att Framtidens Backaplan ska bli ett klassiskt köpcentrum, och blir förvånade när de inser att det blir mycket mer än så. Här blir det en helt ny stadsdel med handel i kvarteren, ett myllrande liv och mycket gröna ytor.
– Den stora snackisen hoppas vi blir restaurang, bar och caféutbudet som inte kommer finnas någon annan stans. Det hoppas vi att man åker till Backaplan för att få, säger Caroline Rönnborg.